Nieuwbouw

Voor nieuwbouw schilderen geldt dat een goed begin het halve werk is. Wij kijken verder en letten niet alleen op het beeld van het eindresultaat. Wij denken mee gedurende het bouwproces en zorgen voor een passend verfadvies. Wij werken met duurzame materialen en garanderen vakwerk voor een optimale bescherming. Na oplevering is regelmatig onderhoud van groot belang en ook hiervoor is Waanders Schilderwerken graag uw partner.

Kozijnen en deuren van nieuwbouw woningen worden af fabriek al geheel afgewerkt. Vaak is dit een systeemverf. Deze verfsoort heeft een vochtregulerende en ademende eigenschap. Tijdens de bouw word er veel water gebruikt. Dit water is bij de oplevering van de woning nog niet allemaal uit de woning verdwenen. Dit verdampt langzaam na 1-3 jaar na oplevering.

Zo ook via de kozijnen en verflaag. Na 2-3 jaar is uw woning toe aan een volledige schilderbeurt. De kozijnen en eerste verflaag zijn nog in goede staat. Het perfecte moment om uw woning optimaal te gaan beschermen.

 

De systeemverf vanuit de bouw begint namelijk zijn eerste gebreken te vertonen. De laag begint te poederen. Dit is een bekende eigenschap van de verf. Hij heeft immers zijn werk gedaan en het vocht vanuit de kozijnen naar buiten laten verdampen. Uw woning kan nu in een optimaal beschermend afsluitend systeem worden geschilderd. Desgewenst in een zijdeglans of hoogglans verf.

In combinatie met een onderhoudsabonnement houden wij controle over het schilderwerk aan uw woning en staat deze er de komende jaren perfect en glimmend bij.

 

Sauswerk:

U kunt er voor kiezen om de wanden en plafonds van uw nieuwbouw woning op verschillende manieren af te werken. Plafonds worden veelal vanuit de bouw afgewerkt met spack. Wanden worden vaak behang klaar opgeleverd.

Plafond en wanden kunnen ook geheel gestuct worden en vervolgens worden gesausd. Wij kunnen u hiervoor in contact brengen met de juiste vakman. Indien uw wanden gestukt worden opgeleverd dan zullen wij eerst de ondergrond voorstrijken met een voorstrijkmiddel om de zuiging op te heffen. Vervolgens zullen wij de ondergrond 2x sausen in een nader te bepalen kleur. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren. Hierbij is ook een spuittechniek een optie. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Glasweefsel:

Ook is het mogelijk om een glasvezel behang te plakken. Dit behang is er in vele variaties en structuren. Zo ook in glad. Na het plakken van de gladde versie, word deze ook 2x gesausd. Het resultaat is hierbij hetzelfde als bij stucwerk. Het voordeel van een glasvlies behang is dat dit zeer sterk en stootvast is. Ook heeft het een scheur overbruggende eigenschap.

Behang:

Wilt u uw wanden liever in een regulier behang of fotobehang? Ook hierin kunnen wij voorzien! Wij verwerken voor u het fotobehang en kunnen voorzien in behang waarbij u zelf een foto aanlevert. Afhankelijk van de afmeting van de muur, kan de afmeting van het behang worden aangepast. Verder kunnen wij u voorzien van behangstalen van gerenommeerde fabrikanten als: Elitis, Arte, Eijffinger, Vescom e.d…

Schilderwerk:

Aan het houtwerk aan de binnenzijde van uw nieuwbouwwoning dient vaak nog aandacht besteed te worden.

Op het 1e gezicht lijkt dit altijd netjes. Vanuit de bouw word het houtwerk 1x afgeschilderd in wit, ral 9016, 9010 of 9001. Uiteraard is dit ook te wijzigen. Van trappen worden vaak de treden en stootborden in de grondverf opgeleverd, en deze zijn prima te behandelen en schilderen met de daarvoor geschikte producten. Ook de donkere dakplaten zijn door ons prima te behandelen en te schilderen in een lichte kleur. Uw zolder zal hierdoor ruimer overkomen.