Nieuwbouw

Voor nieuwbouw schilderen geldt dat een goed begin het halve werk is. Wij kijken verder en letten niet alleen op het beeld van het eindresultaat. Wij denken mee gedurende het bouwproces en zorgen voor een passend verfadvies. Wij werken met duurzame materialen en garanderen vakwerk voor een optimale bescherming. Na oplevering is regelmatig onderhoud van groot belang en ook hiervoor is Waanders Schilderwerken graag uw partner.

Kozijnen en deuren van nieuwbouw woningen worden af fabriek al geheel afgewerkt. Vaak is dit een systeemverf. Deze verfsoort heeft een vochtregulerende en ademende eigenschap. Tijdens de bouw word er veel water gebruikt. Dit water is bij de oplevering van de woning nog niet allemaal uit de woning verdwenen. Dit verdampt langzaam na 1-3 jaar na oplevering.

Zo ook via de kozijnen en verflaag. Na 2-3 jaar is uw woning toe aan een volledige schilderbeurt. De kozijnen en eerste verflaag zijn nog in goede staat. Het perfecte moment om uw woning optimaal te gaan beschermen.

De systeemverf vanuit de bouw begint namelijk zijn eerste gebreken te vertonen. De laag begint te poederen. Dit is een bekende eigenschap van de verf. Hij heeft immers zijn werk gedaan en het vocht vanuit de kozijnen naar buiten laten verdampen. Uw woning kan nu in een optimaal beschermend afsluitend systeem worden geschilderd. Desgewenst in een zijdeglans of hoogglans verf.

In combinatie met een onderhoudsabonnement houden wij controle over het schilderwerk aan uw woning en staat deze er de komende jaren perfect en glimmend bij.

Sauswerk:

U kunt er voor kiezen om de wanden en plafonds van uw nieuwbouw woning op verschillende manieren af te werken. Plafonds worden veelal vanuit de bouw afgewerkt met spack. Wanden worden vaak behang klaar opgeleverd.

Plafond en wanden kunnen ook geheel gestuct worden en vervolgens worden gesausd. Wij kunnen u hiervoor in contact brengen met de juiste vakman. Indien uw wanden gestukt worden opgeleverd dan zullen wij eerst de ondergrond voorstrijken met een voorstrijkmiddel om de zuiging op te heffen. Vervolgens zullen wij de ondergrond 2x sausen in een nader te bepalen kleur. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren. Hierbij is ook een spuittechniek een optie. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

kamer 3

Glasweefsel:

Ook is het mogelijk om een glasvezel behang te plakken. Dit behang is er in vele variaties en structuren. Zo ook in glad. Na het plakken van de gladde versie, word deze ook 2x gesausd. Het resultaat is hierbij hetzelfde als bij stucwerk. Het voordeel van een glasvlies behang is dat dit zeer sterk en stootvast is. Ook heeft het een scheur overbruggende eigenschap.
 

Behang:

Wilt u uw wanden liever in een regulier behang of fotobehang? Ook hierin kunnen wij voorzien! Wij verwerken voor u het fotobehang en kunnen voorzien in behang waarbij u zelf een foto aanlevert. Afhankelijk van de afmeting van de muur, kan de afmeting van het behang worden aangepast. Verder kunnen wij u voorzien van behangstalen van gerenommeerde fabrikanten als: Elitis, Arte, Eijffinger, Vescom e.d…

Schilderwerk:

Aan het houtwerk aan de binnenzijde van uw nieuwbouwwoning dient vaak nog aandacht besteed te worden.

Op het 1e gezicht lijkt dit altijd netjes. Vanuit de bouw word het houtwerk 1x afgeschilderd in wit, ral 9016, 9010 of 9001. Uiteraard is dit ook te wijzigen. Van trappen worden vaak de treden en stootborden in de grondverf opgeleverd, en deze zijn prima te behandelen en schilderen met de daarvoor geschikte producten. Ook de donkere dakplaten zijn door ons prima te behandelen en te schilderen in een lichte kleur. Uw zolder zal hierdoor ruimer overkomen.

Onderhoudsabonnement:

Bij Waanders Schilderwerken B.V. kunt u een meerjarig onderhoudsabonnement afsluiten. Met het onderhoudsabonnement bent u verzekerd dat uw huis er na een paar jaar net zo netjes bij staat als de eerste dag dat wij het schilderwerk hebben opgeleverd.

Met het onderhoudsabonnement bent u verzekerd van een woning die gedurende de abonnementsperiode goed in de verf staat.

Wij starten veelal het abonnement met een algehele schilderbeurt van uw woning.

Na aanleiding van een door ons uitgebrachte offerte afgestemd op het schilderwerk aan uw woning en uw wensen, word de woning bij de start van het onderhoudsabonnement geheel volgens offerte geschilderd.

Na 3 jaar maken wij met u een afspraak  om een kleine onderhoudsbeurt uit te voeren. Hierbij word het schilderwerk gereinigd en technisch weer in topconditie gebracht. Hierbij gaan wij waar nodig het schilderwerk bijwerken.

Na 6 jaar voeren wij een volledige her schilderbeurt uit. Dit aan dezelfde onderdelen aan de woning die wij bij de eerste schilderbeurt volledig hebben behandeld.

In het laatste jaar eindigt het abonnement met een kleine onderhoudsbeurt.

U betaald bij dit abonnement in het 1e jaar 75% van de volledige aanneemsom volgens de offerte.

De volgende jaren betaald u een vast jaarlijks abonnement geld, dat ieder jaar wel word geïndexeerd met de daarvoor geldende index, vastgesteld door de branche organisatie OnderhoudNL.

Het abonnement is geheel naar eigen wens in te vullen. Denk bijv. aan een opsplitsing tussen verdieping en begane grond, of een gevel die door weersinvloeden op een zuid of zuidwest gevel meer onderhoud vraagt.

Ook is het mogelijk om door ons een jaarlijkse inspectie uit te voeren aan het schilderwerk. Hierbij reinigen wij het schilderwerk geheel en wij legen en reinigen de dakgoten. Indien nodig kunnen we kleine gebreken aan de dakgoot herstellen.

Mocht u gaan verhuizen, dan is er de mogelijkheid om het abonnement over te dragen aan de volgende eigenaar. U krijgt van ons een overzicht met de uitgevoerde onderhoudsbeurten aan het schilderwerk, samen met een overzicht van de gebruikte kleuren en materialen.

U heeft zo bewijs van goed en gedegen onderhoud aan uw woning.

 

Word het abonnement niet overgenomen? Dan kan deze zonder problemen worden beëindigd.

Wij kijken dan naar de uitgevoerde werkzaamheden die volgens de offerte zijn uitgevoerd met de daarbij horende begrootte bedragen.

Deze verrekenen wij met het totaal betaalde abonnement geld.

Het verschil krijgt u retour of indien nodig, zult u hiervoor een eindafrekening ontvangen.

Hier zijn geen extra kosten, of boetes aan verbonden!

Jazeker…,door dat er met regelmatige controle en onderhoud de kosten laag en controleerbaar zijn. 

U weet immers met het onderhoudsabonnement van tevoren wat u jaarlijks kwijt bent aan het onderhoud.

Het onderhoud word door ons eigen vaste geschoolde medewerkers uitgevoerd.

Wij proberen zoveel mogelijk dezelfde vakman bij elke onderhoudsbeurt bij u in te plannen.

Hij kent uw woning het best, en u heeft elke onderhoudsbeurt dezelfde vertrouwde vakman!