Schadeherstel

Brandschade herstel

 • Schade door brand is altijd ingrijpend! Hitte & verbranding geven rookschade maar gaan ook gepaard met waterschade.

 • Rook bestaat uit kleine deeltjes roet. Deze deeltjes roet trekken overal in en slaan in de omgeving neer. Het geeft veel schade & overlast. Daarbij is rook het meest schadelijke deel bij een brand. Het is giftig en gevaarlijk wanneer het ingeademd wordt.

 • Daarom is er bij brandschade vaak waterschade. Weliswaar dooft de brand door het gebruik van blusmiddelen maar geeft het de schade aan de omgeving. Blussen zonder schade te maken gaat niet! Blusmiddelen veroorzaken bij gebruik per definitie schade. Meest gebruikte blusmiddelen zijn schuim, poeder en water.

 • Naast deze schade geeft brand ook stank. Een nare geur die lang kan blijven hangen. Een geur die ingetrokken zit in het interieur. Herstellen van brandschade is ook herstellen van waterschade en de overlast van de stank.

 • Herstellen van brandschade kan alleen met een grondige aanpak. Met gebruik van de juiste materialen lossen wij het herstelwerk op vakkundige wijze op.

 • Het herstellen van waterschade na brand is niet hetzelfde als schade door lekkage. Waanders Schilderwerken heeft ruime ervaring met het herstellen van vochtplekken, waterkringen, schimmels en andere vormen van waterschade. 

 • Juist na brand wilt u niet meer herinnert worden aan de nare gebeurtenis. Het liefst ziet u alles weer in oorspronkelijke staat terug. Daarnaast wilt u in een gezonde woning of ruimte kunnen verblijven.

 • Waanders Schilderwerken verwijdert de brandschade, herstelt de beschadigingen en de stank van brand.

Houtrot herstel

 • Schimmels zijn de belangrijkste veroorzakers van houtrot in de bebouwde omgeving. (Bacteriën kunnen ook een rol spelen maar dat is alleen bij houtrot aan funderingspalen & alleen bij wisselende grondwaterstanden.)

  De schimmel die verantwoordelijk is kan alleen aantasten wanneer het hout vochtig wordt. Deze schimmels treden op bij een relatieve vochtigheid van het houtoppervlak, hoger dan 95% en/of een vochtgehalte in het materiaal van 20%.

 • Het oppervlak kleurt bruin en verliest zijn oorspronkelijke structuur. Het brokkelt af in kruimels. Wanneer er op de desbetreffende plek met iets hards geduwd wordt is het zacht. Het niet meer het stevige hout. Ook afbladderende verf kan een indicatie zijn dat onder de verf zich houtrot bevind.

 • Wanneer dit zich voordoet dan zegt dat iets over de omgeving & het onderhoud. De plek waar het hout zich bevind zal relatief te vochtig zijn (kelder of in de schaduw). De schimmel dringt doorgaans het hout binnen op de plekken waar de kozijndelen beginnen of eindigen.

 • Gebruik een professioneel verfsysteem dat het hout afsluit in weer en wind! Bescherm uw kozijnen en ander houtwerk aan uw huis of bedrijfspand. Voorkom dat hout vochtig kan worden en dat houtrot toe kan slaan. Regelmatig terugkerend onderhoud van het toegepaste verfsysteem garandeert de bescherming tegen vocht en geeft schimmels geen kans.

Waterschade herstel

 • Waterschade als gevolg van wateroverlast of brandschade, in welke vorm dan ook, veroorzaakt schade! Doorgaan is de schade zichtbaar maar vocht trekt waar het gaan kan en zo ontstaat ook onzichtbare schade. Deze klachten kunnen later naar voren komen als schimmel.

 • Herstellen vraagt daarom om een professionele aanpak & kennis van zaken. Iedere ondergrond is anders en vraagt om een andere oplossing. Waterschade kan voorkomen in uw plafond, muur, vloer, & houtwerk.

 • Voor vakkundig herstel en opknappen van uw woning schakelt u een expert in. Waanders Schilderwerken onderscheidt zich in een praktische & doelgerichte aanpak. De klant staat centraal maar ook gebruik van het juiste materiaal om de waterschade & het vocht te laten verdwijnen. Met ruime ervaring in het herstellen van vochtplekken, waterkringen, schimmel en andere vormen van waterschade of lekkage wordt het weer als nieuw!

 • Kies daarom altijd voor een schilder om het op vakkundige wijze te laten oplossen. U bespaart uzelf tijd en moeite. Een schilder heeft ervaringsjaren & iedere situatie moet apart beoordeeld worden om te weten welke oplossing het beste aansluit.

 • Onbehandelde plekken van waterschade, schimmel en vocht zijn van invloed op de gezondheid van de bewoners of gebruikers. Wanneer door lekkage materialen zoals beton of steen verzadigd raken dan wordt dit opgenomen in de lucht van de woning. Voor zover bekend vormt onbehandelde waterschade geen levensbedreigende risico’s. Wel verlaagt het uw woongenot en is wonen in een te vochtig huis onwenselijk voor de gezondheid van iedereen.

 • Vocht is ook de boosdoener van houtrot. Het kruipt waar het gaan kan en zorg dat het materiaal kapot gaat of dat schimmel er welig kan groeien. Schakel daarom Waanders Schilderwerken in voor een vrijblijvend deskundig advies.