Wandafwerking

De ‘bekleding’ van de wanden bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van een (woon)ruimte. Er is een scala aan mogelijkheden, waarbij zowel het decoratieve aspect als de functionaliteit tot hun recht komen! Waanders Schilderwerken kunt u inschakelen voor wandafwerking in een grote regio.

Behang

Tegenwoordig weer helemaal ‘in’. Met behang heeft u vele mogelijkheden. Wilt u een abstract witte kamer, een vrolijke kinderkamer, een kamer in barok of juist trendy stijl? U creëert uw eigen sfeer. Behang is minder stevig als glasvezel en moet op een volledig egale muur geplakt worden. Oneffenheden op de muren zijn duidelijker te zien bij behang dan bij bijvoorbeeld glasvezel. Een goede behandeling (vooraf) van de muur is dus van het grootste belang. 

Hieronder kunt u een aantal voorbeelden  zien bij de  firma Eijerkamp Wonen & Slapen in Zutphen en Veenendaal waar Waanders Schilderwerken de aankleding en styling van de diverse studio’s verzorgd.

Stucwerk

Goed stucwerk geeft uw woning of bedrijfspand een persoonlijke uitstraling. Door ruwe wanden en plafonds van een fraaie afwerklaag te voorzien, is een ruimte ineens helemaal ‘af’. Dat geldt voor nieuwbouw, maar ook voor panden met een wat langere historie. Stucwerk heeft daarnaast het voordeel dat het isolerend werkt en daarnaast nog eens brandvertragend en vochtwerend is.

Glasvezel

Nadat u uw wanden heeft laten stucen, kunt u deze voorzien van glasvezelbehang. Het voordeel is dat het stucwerk strak afgewerkt wordt en minder snel beschadigd kan worden. Een ander gemak is dat glasvezelbehang beter te schilderen is dan een gestucte muur. Glasvezel zorgt ervoor dat de verf niet direct door het stucwerk wordt opgezogen.

Glasvezel ziet eruit als behang, maar heeft bijzondere eigenschappen. Glasvezel, ook wel glasvlies of glasweefsels genoemd, is vochtbestendig en kan niet rotten. Ook is het gemakkelijk overschilderbaar. Bovendien heeft het de eigenschap versteviging te bieden aan slechte muren. Glasvezel is verkrijgbaar in verschillende designs: visgraat, zigzag, ruit of weefstructuur en wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwoningen.

Spuitwerk

Spuitwerk is er in een aantal varianten. Eén daarvan is het spackspuitwerk. Een fijne korrelstructuur die onder hogedruk vanuit een spuitmachine wordt aangebracht. Daarnaast zijn er nog de airless-spuitwerkzaamheden en het diamant spuiten. Waanders schilderwerken is gespecialiseerd diverse soorten spuitwerk. 

Muurverven

Bij muurverven heeft u de keuze uit duizenden kleuren en soorten. Er is dus voor ieder wat wils. Ook komen er elk jaar komen er weer nieuwe soorten bij zoals metallic, magneetverf of schoolbordverf. Kwarts valt ook onder de categorie muurverven. Het is een soort saus met structuur. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit kan met verschillende motieven op de muur verwerkt worden.

Meer informatie over wandafwerking, neem contact met ons op