Binnenschilder

In de winter laten veel particulieren hun woning aan de binnenzijde schilderen. Plafonds en wanden, deuren en kozijnen komen er weer als nieuw uit te zien. Wij komen graag bij u op bezoek voor een vrijblijvend advies. Onze interieurschilders zijn overigens het hele jaar in touw. Wij schilderen complete interieurs voor grote retailketens. Dat gebeurd natuurlijk altijd als een vestiging nieuw geopend wordt maar ook bij renovatiewerkzaamheden worden onze schilders altijd betrokken. 

De kwaliteit en details van je schilderwerk binnenshuis bepalen in hoge mate de sfeer. Met warme landelijke tinten creëer je rust en gezelligheid, met de trendy betonlook ga je terug naar een ruige basislook. Maar goed schilderwerk zorgt voor meer! Denk aan hygiëne, afwasbaarheid en bescherming. Je creëert het allemaal met het juiste schilderwerk. 

Waanders Schilderwerken adviseert je graag bij de mogelijkheden en laat je op verzoek zien hoe het er ongeveer uit komt te zien met geavanceerd ingekleurd fotomateriaal. Het binnenschilderwerk kwalitatief aanpakken heeft ook invloed op het buitenschilderwerk. Zet het houtwerk en de wanden stevig in de verf, en je kunt jaren vooruit. Denk aan de wanden, de plafonds, de ramen en deuren. Maar natuurlijk ook trappen, aftimmeringen en kozijnen. Maar ook glas en tegels zijn perfect te schilderen. Zowel handgeschilderd als met efficiënt spuitwerk zorgt Waanders Schilderwerken voor een fantastisch mooie ruimte om prettig in te wonen en werken.

Sauswerk

U kunt er voor kiezen om de wanden en plafonds van uw nieuwbouw woning op verschillende manieren af te werken. Plafonds worden veelal vanuit de bouw afgewerkt met spack. Wanden worden vaak behang klaar opgeleverd.

Plafond en wanden kunnen ook geheel gestuct worden en vervolgens worden gesausd. Wij kunnen u hiervoor in contact brengen met de juiste vakman. Indien uw wanden gestukt worden opgeleverd dan zullen wij eerst de ondergrond voorstrijken met een voorstrijkmiddel om de zuiging op te heffen. Vervolgens zullen wij de ondergrond 2x sausen in een nader te bepalen kleur. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren. Hierbij is ook een spuittechniek een optie. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Glasweefsel

Ook is het mogelijk om een glasvezel behang te plakken. Dit behang is er in vele variaties en structuren. Zo ook in glad. Na het plakken van de gladde versie, word deze ook 2x gesausd. Het resultaat is hierbij hetzelfde als bij stucwerk. Het voordeel van een glasvlies behang is dat dit zeer sterk en stootvast is. Ook heeft het een scheur overbruggende eigenschap.

Behang

Wilt u uw wanden liever in een regulier behang of fotobehang? Ook hierin kunnen wij voorzien! Wij verwerken voor u het fotobehang en kunnen voorzien in behang waarbij u zelf een foto aanlevert. Afhankelijk van de afmeting van de muur, kan de afmeting van het behang worden aangepast. Verder kunnen wij u voorzien van behangstalen van gerenommeerde fabrikanten als: Elitis, Arte, Eijffinger, Vescom e.d…

Schilderwerk

Aan het houtwerk aan de binnenzijde van uw nieuwbouwwoning dient vaak nog aandacht besteed te worden.

Op het 1e gezicht lijkt dit altijd netjes. Vanuit de bouw word het houtwerk 1x afgeschilderd in wit, ral 9016, 9010 of 9001. Uiteraard is dit ook te wijzigen. Van trappen worden vaak de treden en stootborden in de grondverf opgeleverd, en deze zijn prima te behandelen en schilderen met de daarvoor geschikte producten. Ook de donkere dakplaten zijn door ons prima te behandelen en te schilderen in een lichte kleur. Uw zolder zal hierdoor ruimer overkomen.