Projecten

Uw woning of bedrijfspand ook weer goed in de verf? Waanders Schilderwerken uit Brummen helpt u hier graag bij. Wij zijn een AF en VCA gecertificeerd. bedrijf met goed opgeleide en ervaren vakschilders . De vakmensen staan stuk voor stuk garant voor een perfecte uitvoering van uw schilderwerk met in acht neming van de regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Waanders Schilderwerken is aangesloten bij OnderhoudNL en het Bedrijfsschap. 

Van bouwkundige rapportage op het schilderwerk tot ondersteuning tijdens bewonersbijeenkomsten. En op uw wens kunnen wij rechtstreeks met bewoners schakelen over individuele opties en de planning.
Met persoonlijk advies afgestemd op uw wensen leveren wij een totaalproduct zonder tussenkomst van een aannemer en regelen wij alles met betrekking tot renovatie, service, onderhoud en reparatie. Vanaf de opname, offertevorming, eigen productie van vervangende delen en complete montage tot een fraai afgewerkt eindproduct!
Door onze directe contacten met de grootste verfleveranciers blijven onze mensen continu op de hoogte van nieuwe materialen, technieken en de verschillende producten die op de markt beschikbaar zijn. Op deze manier zijn we in staat om ieder project of opdracht op een professionele manier uit te voeren met een fantastisch eindresultaat.
Wij streven bovendien naar een snelle, flexibele service. Ons werkgebied ligt voornamelijk in de regio Oost Gelderland, Veluwe en Achterhoek. 
Ons personeel is ervaren, creatief en oplossingsgericht. Hun moderne servicebussen beschikken door de jarenlange ervaring over de juiste uitrusting, materialen en reserveonderdelen. 
  • Van bouwkundige rapportage op het schilderwerk tot ondersteuning tijdens bewonersbijeenkomsten. En op uw wens kunnen wij rechtstreeks met bewoners schakelen over individuele opties en de planning.
  • Met persoonlijk advies afgestemd op uw wensen leveren wij een totaalproduct zonder tussenkomst van een aannemer en regelen wij alles met betrekking tot renovatie, service, onderhoud en reparatie. Vanaf de opname, offertevorming, eigen productie van vervangende delen en complete montage tot een fraai afgewerkt eindproduct!
  • Door onze directe contacten met de grootste verfleveranciers blijven onze mensen continu op de hoogte van nieuwe materialen, technieken en de verschillende producten die op de markt beschikbaar zijn. Op deze manier zijn we in staat om ieder project of opdracht op een professionele manier uit te voeren met een fantastisch eindresultaat.
  • Wij streven bovendien naar een snelle, flexibele service. Ons werkgebied ligt voornamelijk in de regio Oost Gelderland, Veluwe en Achterhoek. 
  • Ons personeel is ervaren, creatief en oplossingsgericht. Hun moderne servicebussen beschikken door de jarenlange ervaring over de juiste uitrusting, materialen en reserveonderdelen. 

De oorsprong van het pand, waarin nu een hotel met 22 kamers en een restaurant is gerealiseerd, dateert uit de 13e eeuw. In het pand bevindt zich de oorspronkelijke grafelijke zaal van Reinoud I, Graaf van Zutphen en Gelre. Zijn vrouw schonk in 1293 de Rolzaal en de in aanbouw zijnde Ridderzaal aan de monniken. De monniken verbouwden de Ridderzaal tot kloosterkerk die we nu kennen als Broederenkerk.

In 2020 hebben wij met trots meegewerkt aan het nieuwe Boutique Hotel & Restaurant “Broederenklooster” in Zutphen. 

Het doel van de opdracht was om zoveel mogelijk de sfeer te benaderen uit de kloostertijd. Maar wel met de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit, luxe en beleving.

Gedurende de werkzaamheden zijn er pas keuzes gemaakt in kleur, materiaal en applicatiemethode.

Dus geen perfect besnijwerk, niet afplakken van beglazing of inwendige hoeken om twee kleuren tegen elkaar af te zetten. Verf aanbrengen d.m.v. kwasten en blokwitters, kwaststrepen laten zien. Zoveel mogelijk de technieken toepassen om een resultaat te krijgen zoals dat in de tijd van de monniken gedaan werd. Met die visie heeft de opdrachtgever zich door alle partijen laten adviseren en de keuzes gemaakt om tot een perfect resultaat te komen. Voor ons als schildersbedrijf betekent dit dat alle facetten van het mooie vak voorbij kwamen, en al onze kennis, vaardigheden en passie hierin gestopt gaan werden

Dit prachtige project heeft er voor gezorgd dat wij zijn geselecteerd voor de Schildersvakprijs 2020.